info@meetlaaghalen.nl 06-21 86 01 01

Over Meet

Meet is een kleinschalige zorginstelling waar professionele zorg wordt aangeboden aan kinderen/jeugdigen die om verscheidene redenen niet meer bij hun ouders thuis kunnen wonen. Bij Meet krijgen de kinderen de gelegenheid om op te groeien in een stabiele en geborgen omgeving met kundige begeleiding. Daarbij zijn belangrijke waarden zoals stabiliteit, geborgenheid en veiligheid leidend.

Omgeving

Meet is gevestigd in een boerderij in het Drentse buurtschap Laaghalen. Laaghalen is gelegen ten westen van de rijksweg A28, ongeveer halverwege tussen Beilen en Assen. Aan de oostkant van de rijksweg ligt Hooghalen. In de nabije omgeving zijn voorzieningen zoals sportvelden, een voetbalclub, een openbare basisschool, een supermarkt met postagentschap, een bakker en nog enkele andere winkels en horecagelegenheden. De omgeving is schitterend bosrijk.

Ons pand

Meet is gevestigd in een boerderij waarbij er volop ruimte is voor alle kinderen/jongeren. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en er zijn een aantal ruime gemeenschappelijke ruimtes zoals een ruime leefkeuken, een grote woonkamer met meerdere zithoeken en een kleine woonkamer. Het voordeel hiervan is dat de groep gesplitst kan worden, wat voor sommige kinderen erg prettig is. In en om de boerderij is volop ruimte voor de kinderen/jongeren om te kunnen ontspannen, spelen en voetballen. Er zijn onder meer een trampoline, schommels en skelters. Ook binnenshuis zijn er genoeg spelletjes en speelgoed om mee te spelen.

 

Ons team

Meet is oorspronkelijk opgezet door Hendrik en Gea Melis en hun gezin. Inmiddels werkt er bij Meet een energiek en professioneel team om de kinderen/jongeren een stabiele basis te bieden. Ons team bestaat uit de begeleiders en de gedragsdeskundige. Alle begeleiders hebben minimaal een opleiding in Zorg en Welzijn niveau 3 en worden regelmatig bijgeschoold. Daarnaast hebben alle begeleiders een EHBO en/of BHV certificaat in hun bezit en hebben de personeelsleden medicatiescholing gevolgd. De gedragsdeskundige zorgt vanuit haar kennis en ervaring voor verdieping binnen het team waardoor de praktische vaardigheden worden toegerust met een theoretische onderbouwing. Er is specifieke kennis nodig om kinderen die veel hebben meegemaakt of bepaalde beperkingen hebben goed te kunnen begrijpen en om ze gedragsalternatieven te bieden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ons team heeft de kennis en expertise in huis die hiervoor nodig is.

Meer informatie of aanmelden?