info@de-beukenhorst.nl 06-21 86 01 01

Over De Beukenhorst

Soms is opgroeien best lastig. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving zoals je ouders/verzorgers, broers en zussen. Af en toe kan het nodig zijn dat je (tijdelijk) ergens anders gaat wonen. De Beukenhorst is een woonvorm voor meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Hier krijg je de gelegenheid om op te groeien in een stabiele en geborgen omgeving met kundige begeleiding. Belangrijke waarden bij deze woonvorm zijn stabiliteit, geborgenheid en veiligheid.

Omgeving

De Beukenhorst ligt in het Drentse plaatsje Hooghalen. Het oude es-dorpje wordt omringd door bossen en heide en in één van de bossen staat ons gebouw. Het is niet raar dat er een ree over het erf stapt en ook konijnen huppelen hier geregeld over het gras. In het dorp zelf zit een uitgebreide supermarkt, een sportvereniging, een snackbar en voor de jeugd is er een jeugdsoos waar goede betrekkingen mee zijn. Alles over Hooghalen kun je vinden op www.hooghalen.nu . Wij kunnen ons voorstellen dat je niet alleen op zoek bent naar een stukje rust in de natuur. Assen ligt op een paar km afstand van Hooghalen en daar zijn andere mogelijkheden om activiteiten te ontplooien.

Voor meer informatie over De Beukenhorst kun je verder lezen onder het kopje voor wie. Je kan ook contact opnemen met Hendrik Melis op het nummer 0621860101 of mailen naar H.Melis@meetlaaghalen.nl

Ons team

De Beukenhorst is medio 2016 overgenomen door Hendrik en Gea Melis en hun gezin. Inmiddels werkt er bij De Beukenhorst een energiek en professioneel team om de kinderen/jongeren een stabiele basis te bieden. Ons team bestaat uit de begeleiders en de gedragsdeskundige. Alle begeleiders hebben minimaal een opleiding in Zorg en Welzijn niveau 3 en worden regelmatig bijgeschoold. Daarnaast hebben alle begeleiders een EHBO en/of BHV certificaat in hun bezit en hebben de personeelsleden medicatiescholing gevolgd. De gedragsdeskundige zorgt vanuit haar kennis en ervaring voor verdieping binnen het team waardoor de praktische vaardigheden worden toegerust met een theoretische onderbouwing. Er is specifieke kennis nodig om kinderen die veel hebben meegemaakt of bepaalde beperkingen hebben goed te kunnen begrijpen en om ze gedragsalternatieven te bieden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ons team heeft de kennis en expertise in huis die hiervoor nodig is.

Meer informatie of aanmelden?